BLOG

Het was even wennen...

Het was even wennen met de temperatuur. Woensdag 27 november nog in de tropen met 28 graden en donderdag in Portugal met 6 graden. Maar dat is bijzaak, ook omdat wij met een zeer voldaan terugkeerden van een drieweeks verblijf in dat prachtige en spannende Ghana.

De aannemer is inmiddels begonnen met het optrekken van de muren van vrijwel alle gebouwen. Voor alle duidelijkheid het hotel wordt gebouwd vanuit een compound idee, dwz meerdere gebouwen die om een centrale plek zijn gegroepeerd.

Met rijdt de heuvel op onder het dak door dat receptie met het bewakingsgebouwtje verbindt en komt dan op de , verlaagd aangelegde, parkeerplaats.

Daaraan grenzend is een lang gebouw gepland van 6 x 30 meter voor voorraden, wasserij, elctriciteit en generator etc. Haaks daarop staat een privewoning van 10 x 17 meter. Aan de andere kant van de parking komt het restaurant met open keuken en voorraadruimte voor koelingen. Het restaurant heeft uitizcht op zee.

Naast het restaurant is men begonnen met het zwembad van 10 x 17 meter met aansluitend een kinderbad van 5 x 5 meter. Het wordt een infinity zwembad, hetgeen wil zeggen dat aan de zeezijde het water over de rand stroomt waardoor , waardoor men bij het zwemmen een gevoel van oneindigheid krijgt.

Naast het zwembad wordt aan een , open, overdekte , lounge gebouwd van 10 x 10 meter, ook weer met uitzicht op zee.

En dan natuurlijk de kamers. 16 in totaal verdeeld over 4 blokken van ieder 4 kamers. De kamers zijn 25 m2 met daarnaast een balkon van 10 m2, met schitterende vergezichten, en een eigen badkamer van 4 m2.

Ook met inrichting van het terrein is al begonnen. Muren en vijverpartijen zijn in uitvoering en, uiteraard, veel groen.

Het belooft een modern hotel met afrikaanse accenten te worden op 4-sterren niveau. Wij verwachten dat de opening ergens medio 2015 zal plaatsvinden.

In januari 2014 gaan wij weer die richting uit.